Balkan Pharmaceuticals ProDigestiv 25000 – 30 capsules
  • Balkan Pharmaceuticals ProDigestiv 25000 – 30 capsules

Balkan Pharmaceuticals ProDigestiv 25000 – 30 capsules

€ 11,00
Aantal
Niet op voorraad

Pro Digestive 25.000 à 30 capsules bevatten pancreatine. Pancreatine is een poeder van de alvleesklier van zoogdieren, voornamelijk van de pancreas van varkens, dat naast de exocriene pancreasenzymen lipase, alfa-amylase, trypsine en chymotrypsine, andere enzymen bevat.

Pro Digestive 25000-behandeling helpt om een ​​normaal gewicht te behouden door de spijsvertering te reguleren!

De doorslaggevende factor is de enzymatische activiteit van lipase, evenals een deel van trypsine. Amylolytische activiteit is alleen belangrijk bij de behandeling van cystische fibrose, omdat zelfs bij chronische pancreatitis de splitsing van voedselpolysacchariden zonder stoornissen optreedt.

Dierlijke pancreaslipase, vergelijkbaar met menselijke lipase, is niet maagsapresistent, dus bij een pH lager dan 4 is er een onomkeerbare inactivering van de lipolytische activiteit.

Pancreaslipase splitst zich af van de vetzuren van het triacylglyceridemolecuul op de posities 1 en 3. Vrije vetzuren en 2-monoglyceriden gevormd in aanwezigheid van galzuren worden snel geabsorbeerd, voornamelijk in het bovenste deel van de dunne darm.

Activering van trypsinogeen door trypsinogeen wordt autokatalytisch of onder invloed van enterokinase in de dunne darm uitgevoerd. Trypsine activeert op zijn beurt andere proteolytische enzymen. Endopeptidase dissocieert peptidebindingen met de deelname van lysine en arginine, en zo draagt ​​het splitsen van peptidebindingen, samen met andere enzymen, bij aan de splitsing van eiwitten tot aminozuren en peptiden met een laag molecuulgewicht. Volgens de laatste gegevens remt trypsine de secretie van de alvleesklier, door zichzelf gestimuleerd na activering in de bovenste delen van de darm. De pijnstillende werking van preparaten op basis van pancreatine is precies het gevolg van dit mechanisme. Net als endoamylase splitst alfa-amylase zeer snel de polysacchariden, die glucose bevatten en daarom blijft de activiteit ervan vrij belangrijk,

Biologische beschikbaarheid Door de capsules zelf op te lossen, komen ze vrij in de maag en worden ze verdeeld, zelfs in aanwezigheid van voedsel. De maagsapresistente coating van de capsules beschermt de enzymen die gevoelig zijn voor de werking van zuren tegen inactivering door maagzuur tijdens maagtransit. Enzymen worden pas vrijgegeven als ze de neutrale of licht basische omgeving van de onderste darm bereiken, waar de bekleding oplost. Omdat pancreatine niet wordt geabsorbeerd, kan geen informatie worden verstrekt over de farmacokinetische eigenschappen en biologische beschikbaarheid. De effectiviteit van pancreatine wordt bepaald door de mate en snelheid waarmee enzymen vrijkomen uit de farmaceutische vorm en komt dus overeen met de galenische toegankelijkheid.

DOSERING EN WIJZE VAN TOEDIENING

Het wordt aanbevolen om 20.000 à 40.000 eenheden lipase toe te dienen bij een maaltijd volgens de algemene doseringsaanbevelingen.

Tenzij anders wordt aanbevolen, is de dosis 2-4 Pro-Digestive-capsules per maaltijd (gelijk aan 20.000 - 40.000 AU lipase per maaltijd).

De vereiste dosis kan ook hoger zijn. De dosisverhoging gebeurt alleen onder toezicht van een arts en is afhankelijk van de symptomen (bijvoorbeeld: steatorroe en buikpijn).

De dagelijkse dosis enzymen van 15.000-20000 lipase-eenheden per kg lichaamsgewicht mag niet worden overschreden.

De capsules worden in hun geheel doorgeslikt, zonder te kauwen of te breken, met voldoende vloeistof tijdens of direct na een maaltijd of tussendoortje.

De duur van de toediening van Pro-Digestive wordt samen met de arts bepaald, afhankelijk van de aandoening

PRODUCT SAMENSTELLING

Een capsule van 25.000 AU bevat:

werkzame stof: pancreatine 383,75 mg (minimale lipolytische activiteit 25.000 AU, amylolytische 22500 AU, proteolytische 1250 AU).

Hulpstoffen: croscarmellosenatrium, magnesiumstearaat, gehydrogeneerde ricinusolie, watervrij colloïdaal silicium, microkristallijne cellulose.

1476
2020-08-30
Nieuw product

Reviews (0)

Related products